Настилки

В банята на бъдещето

blog_bath
В банята на бъдещето: Ще ви разкажем за новите тенденции в избора на плочки за баня с по-големи размери и модерни цветове. Всички ще се съгласим, че за ремонта на банята едва ли има нещо по-важно от избора на подходящите плочки. Спирайки се на правилните плочки си гарантираме, че ще придадем на помещението си необходимия стил, усещане за комфорт и функционалност. Помните ли баните от едно време – с едноцветни и дребни плочици. Да, така беше! С течение на времето тенденциите в дизайна на бани се промениха и на пазара се появиха нови възможности, които предлагат по-смели и модерни решения. Една от най-големите промени, които можем да забележим е във възможността да заложим на по-големи размери на плочките, както и в разнообразието от модерни цветове.
banq

Традиционните плочки бяха с размери около 20 х 20 см или 30 х 30 см, затова пък съвременните плочки са значително по-големи, можем да избираме между 60 х 60 см, 60 х 120 см, 15 х 90 см и дори 120 х 120 см. Тази нова тенденция в големината предлага редица предимства, които заслужава да бъдат отчетени.
На първо място по-големите плочки създават визуална илюзия за по-голямо помещение. С избора на големи плочки за пода или стените на банята, можем да създадем впечатление че разполагаме с пространство в помещението. Големите плочки автоматично намаляват броя на фугите между тях, което визуално прави помещението и по-открито. Освен това по-малко фуги, означава по-малко места, където мръсотията и мухълът могат да се задържат. Добре звучи, нали? Със сигурност. По-големите плочки също изглеждат по-семпли и модерни, придават изчистена визия, усещане за чистота и елегантност.
Освен големите размери, съвременните плочки за баня предлагат и разнообразие от модерни цветове. Традиционно, плочките за баня са били предимно в светли и неутрални цветове като бяло, крем, сиво или бежово. Но с нарастването на търсенето на по-смели и индивидуални решения в дизайна на бани сега можем да намерим плочки в различни цветове – от ярки и наситени до тъмни тонове. Изборът на цвят може да ви се стори непосилна задача? Не се плашете. Ще ви дадем няколко насоки. По правило заложете на светли нюанси ако разполагате с малко място, защото светлите плочки създават усещане за простор в малките бани и отразяват повече светлина, която правят помещението по-ярко и по-приятно.

compare_bath

Тъмните пък са подходящо решение за придаване на по-луксозен вид на банята ви. Ако търсите вдъхновение и разнообразие от плочки за вашата баня и искате да видите как ще изглежда банята ви преди ремонта ви препоръчваме да се обърнете към нашия екип. При нас ще намерите както богат избор от модерни плочки за баня на достъпни цени, така и професионална консултация и идеи и препоръки. Заповядайте при нас и превърнете вашата баня в модерно и естетично място за релаксация и удоволствие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *