2000

Всичко започна през 2000 година. Компанията ни откри специализиран магазин за отоплителна техника с търговско наименование Унитерм в центъра на град Банско. За кратко време се утвърдихме като сериозен и коректен доставчик на отоплителна техника-котли, радиатори, тръби и фитинги, на ВиК тръби и фитинги.

2002

През 2002 година фирмата става официален дистрибутор на завод Капитан Дядо Никола за региона. До 2005 година са доставени материали за ВиК и отопление на над двадесет големи обекта, както и за над петстотин проекта за локално отопление.

2005

Компанията открива нов търговски обект-БанМаркет. Продуктовата гама се разширява в няколко посоки:

  • Ремонт-бои, лакове, инструменти, строителна химия, плочки, паркети, врати;
  • Строителство-хидроизолации, топлоизолации, материали за покрив, лепила и сухи строителни смеси, сухо строителство;

През същата година е внедрена ERP система за управление Microsoft Navision. 

2007

Стартира собствен внос на фаянс, теракота и гранитогрес от Испания и Италия. 

Основни клиенти са малки и средни строителни обекти.

2014-2015

Започва разширяване на закритата търговска площ чрез строителство. Така през 2015 година се обособи сектор Строителство.

През същата година започна мащабна реформа: подмяна на цялото търговско оборудване и ре-организацията на търговската площ. Резултатът беше добре подреден, модерен строителен хипермаркет. Така се роди търговската марка MODERATOR DIY STORE (МОДЕРАТОР-СТРОИТЕЛЕН ХИПЕРМАРКЕТ)

2018

Основният фокус на MODERATOR са домашните майстори, хората, които искат да пазаруват модерно, бързо и удобно в чисти и подредени магазини. За това през 2018 година увеличихме търговската площ с 800 м2, добавяйки нови и нови продуктови групи-декорация, кухненски пособия, направи си сам и т.н.

2019

Инвестирахме в обновяване на ERP, добавяйки модул за продажби на дребно LS RETAIL. С това автоматизирахме почти всички бизнес процеси и направихме обслужването на клиенти по-бързо и по-приятно.

2020

MODERATOR DIY STORE ON-LINE. Вече сме он-лайн. Един нов начин да се изправим пред нови пазари и предизвикателства. Един нов начин за пазаруване. MODERATOR DIY STORE ON-LINE работи с налични стоки. Те се предлагат както он-лайн, така и във физическия магазин. Могат да бъдат поръчани он-лайн и получени в магазина. Могат да бъдат видяни в магазина и поръчани он-лайн. Вече осигуряваме услуга от най-висок клас: многоканална продажба.